onsdag den 28. februar 2024

Mellem Verdener - Tidens Slør

 

 

 


 

Fakta: 

Forfatter: Dina K. Sjöblom Forlag: Klippe Årstal: 2023 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 447 Omslag: Mette Breth
Genre: Fantasy - YA Aldersgruppe: 16+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Efter at Alexandra er vågnet på museet, og efter en periode på hospitalet, atter er kommet hjem, går hendes jagt ind på hvad der egentlig skete med hende. Hvorfor røg hun tilbage i tiden, og hvorfor var det tilsyneladende vigtigt at hun kendte til Nathans slægtslinje. Hun læste også alt hvad hun kunne om den romerske invadering af England og alt hvad der dertil tilhørte.

Med sig hjem fra Jernalderen, har Alex også fået nye evner. Hun kan mærke- se- føle hvad folk tænker, og føler.Hun ser dem ligefrem i små film. Hun har svært ved at kontrollere det, og det gør at hun har udfordringer med at føle at hun har sin fornuft intakt. 

Hendes kusine Kiera tager en pause fra medicinstudiet og kommer Alex til hjælp, og sammen drager de til Skotland, i håb om at kunne finde svar der. 

Inden Alex får set sig rigtigt om, ender hun tilbage i Jernalderen - men noget mere forberedt denne gang. Dog lander hun ikke hvor hun forventede, og det viser sig hun er havnet i Sydengland midt i de romerske hærgen. 

Nu står det så til Alex at finde vejen mod nord - mod højlandet. I et land hun ikke kender, i en tid hun ikke kender og med krigeriske romere alle vegne.

Anmeldelse:

Da jeg læste den første i serien "Ragnarok", var jeg blæst bagover af Dina K Sjöbloms evne til at skrive og formidle historien om Alexandra og Aserne til læserne. Nu har jeg haft æren at læse om Alex' videre færd i "Tidens Slør" og Dina har bestemt opretholdt den fantastiske formidling som hun havde i bog 1. 

Tidens slør er så vild. Man kommer igennem det hele, og man ender med at sidde på kanten af stolen (eller i mit tilfælde - togsædet) det meste af bogen, for der sker bare så meget. Alex g hendes rejsefølge kan være i sikkerhed på en side, og så den næste side bryder nærmest helvede ud.
Igennem bogen møder man også et par nye personer, ligesom nogle gamle også kommer med deres entre. Blandt de nye er Jættekvinden "Angerboda", som i den nordiske mytologi er hende som Loke får Hel, Midgårdsormen og Fenrisulven med. 

Jeg har altid været interesseret i den nordiske mytologi, og jeg er vild med at læse Dinas historie, som faktisk handler om før de bliver til de guder vi kender til. Det er tydeligt at hun har gjort et enormt research for at kunne skrive historien, og der er ingen tvivl om hendes egen interesse i den nordiske mytologi skinner igennem, ligesom hende viden omkring kampsport.

I frygt for at komme til at gentage mig, så bliver man bare så fanget af Dinas fortælling om Alexandra og hendes oplevelser. Det er sjældent at en bog fanger mig så meget som denne, og jeg kunne ofte ønske at min pendlertur til arbejdede varede mindst en time ekstra. 

Jeg vil samtidig også give et kæmpe "Shout-out" til Mette Breth der har lavet forsiden, og de 2 "postkort" som er med på billedet - hun er en af de mest fantastiske omslagsdesigner jeg har nogensinde har oplevet.

Jeg giver mine brandvarme anbefalinger til at læse denne skønne bog, og naturligvis også 1eren i serien, og så kan jeg bestemt ikke vente til der (forhåbentligt) kommer en bog mere i serien, hvor vi som læser kan lærer mere om Alex og hendes nye kendskab til sig selv, samt de oplevelser mv. hun kommer ud for.


🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6






Ingen kommentarer: