lørdag den 30. september 2023

Elsk mig hvis jeg tør

 

 

 

Fakta: 

Forfatter: Ann Evald Forlag: Sweetheart Ink Årstal: 2023 Udgave: 1
 Sprog: Dansk   Sidetal: 290 Genre: Romance
Aldersgruppe: 14+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Trine er 45 år gammel, og enke. Både hendes egen mor, og hendes tidligere svigermor presser på, for at hun kommer videre og finder en ny mand, efter Søren blev dræbt i en trafikulykke 6 år tidligere. Hendes 2 børn Albert på 22, og Emil på 18 ser også gerne at hendes mor kommer videre, selvom savnet af deres far er stort. 

Trine er i øjeblikket sygemeldt fra hendes kantinearbejde, da hun har problemer med hendes ene skulder, hvilket hun går til behandling for hos en fysioterapeut. 

En af hendes behandlere er Jonas, eller "Dr. Halstead" (fra Chicago Med serie) som Trine sammenligner ham med. En ganske ung fyr der kan få alt i Trine til at sitre, og hungre efter mandlig kontakt. 
Under en behandling af Jonas, opfører han flirterne, hvilket får Trine til at overveje om hun skal anmelde ham for det. 

Jonas syntes også selv han har handlet forkert, og finder hendes Messenger, og skriver til hende, da han gerne vil forklare sig - og samtidig undgå en anmeldelse. Han kan samtidig ikke få Trine ud af hovedet. 

Dette starter en hovedkuls forelskelse mellem Trine og Jonas, hvilket især for Trine er svært, da Jonas ikke er meget ældre end hendes egne børn - hvad vil de måske sige til at hun er sammen med en så ung - og hvad vil andre sige til det?

Anmeldelse:

"Elsk mig hvis jeg tør" er en debutroman af Ann Evald. Man kan ikke mærke på bogen/historie at det er en debut. Ann Evald skriver flydende og rigtig godt. 

Det har været forfriskende at læse om en kvinde i hendes modne alder, i stedet for de 20-30 årige kvinder som mange er i romancebøger. At hun ikke er alene - i den forstand at hun har 2 unge sønner giver også historien et indspark som er anderledes. Og så er hun enke på 6 år.

Jeg syntes det kan give en vis forståelse for, hvordan det er  - eller kan være - når man har været enke men samtidig gerne vil videre med livet. Måske endda finde en ny at dele livet med på godt og ondt.

Man kan godt mærke at Jonas og Trine er 2 forskellige aldre, og derved egentlig 2 forskellige steder i livet. Jonas er den unge "player", der egentlig ikke vil finde noget fast - han vil bare gerne have en ny pige i sengen hver aften - mens Trine har det her liv hun lever - og skal videre med. Når man følger de 2 forskellige, kan man også tydeligt læse på deres reaktioner, tanker og handlinger netop at der er den her 17års aldersforskel på dem.  

Det er på en måde befriende at læse om hvordan hendes sønner og ikke mindst forældre reagere på at hun har en yngre kæreste - det er så virkelighedstro at jeg sagtens kunne forestille mig at reagere på den ene eller den anden måde, hvis det var i min familie det 

Jeg er vild med sammenligning med "One Chicago- serien" (Chicago Fire, Med og P.D.) som Dr. Halstead er en del af. Jeg er selv stor fan af de 3 serier, og med det samme jeg læste navnet i bogen, kunne jeg se lægen for mig, og kunne sagtens forstille mig den sammenlingen som Trine har. 

Jeg vil give mine varmeste anbefalinger for "Elsk mig hvis jeg tør". Det er en skøn bog, med varme, glæde, kærlighed, frustrationer og sorg. Man komme det hele igennem, men kan ikke lade vær med at føle sig som en del af familien. 

🌟🌟🌟🌟🌟/6