torsdag den 24. august 2023

Efter helteløse dage - Den sommer 1

  

 


Fakta: 

Forfatter: Lene Qvortrup Skov Forlag: Baadsgaards Books Årstal: 2023 Udgave: 1
 Sprog: Dansk   Sidetal: 438 Genre: Romance
Aldersgruppe: 14+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Mange kvinder har haft deres teenagecrushes - hvad enten det har været på en klassekammerat, en anden på skolen/sportsaktivitet eller en kendt. Stort set alle kan nikke genkendende til det. Sådan en har Simone også. Dette er en basketball spiller, som spiller samme sted som hende. Han hedder Lee og er et par år ældre end hende. Hun får sit første kys af Lee, i forbindelse med autografsignering, da hans hold er heldig nok til at vinde sæsonen for deres U19-hold. 

Simone er en ung kvinde der bare har alt i mod sig. Hun har ikke kunne gennemføre hendes drømme uddannelse, som følge af eksamensangst, og hun bliver altid meget akavet når hun er omkring fyre, så dem har hun heller aldrig rigtig haft held med. Det gjorde det så heller ikke bedre at hun sammenligner alle mænd med Lee - der 8 år efter deres kys stadig var hendes crush - eller hendes helt som hun kalder ham. 

Med et par hunde fra det internat hvor hun arbejder, nyder hun sommeren på stranden inden alle turisterne vælter ind. Pudselig stikker den ene hund af  - og da hun leder efter den, finder hun den siddende ved en ung flot mand. Lee.

De får snakket frem og tilbage - og hun er sikker på Lee ikke ved hvem hun er - og inden de skilles spørger Lee om hun havde mulighed for at komme hjem forbi hans forældre, hvor han har problemer med deres kat.
De får snakket - og sådan lidt akavet får hun indrømmet hendes udfordringer med mænd, og at hun faktisk aldrig har haft en kæreste, og hun også er jomfru.

Det får Lee til at sætte ind - han læser til læge og vil gøre alt for at hjælpe andre. Han tilbyder derfor Simone, at de kan lave et sommerkursus, der skal gøre Simone mere sikker og afslappet omkring mænd, og det vil så afslutte med at han tager hendes mødom inden han rejser tilbage til Italien for at forsætte sin praktik. 

Hans  krav - Simone må ikke bliver forelsket i ham.


Anmeldelse:

"Efter helteløse dage" er en debutroman skrevet af Lene Qvortrup Skov. Den er så flyende, og så fængende at man skulle tro at hun har udgivet mindst 10 andre bøger før denne. Man følger den akavet og meget uheldige Simone, der bare ikke kan slappe af omkring mænd, og ikke mindst har det hele i mod sig. 

Jeg kan nemt sammenligne mig selv med en del af Simones personlighed. Det med at hele tiden spekulere hvad andre tænker om en, og frygten for at miste kontrollen over en selv - er noget jeg selv "kæmper" med. Det er muligt det er derfor jeg føler mig lidt ekstra knyttet til Simone, og derved på mange områder kan sætte mig i hendes sted.
 

 Jeg er vild med hvordan hele historien udvikler sig, med deres sommerkursus, hvor Lee langsomt forsøger at nedbryde de murer som Simone har fået bygget op gennem årerne. Hvordan hun egentlig bare gerne vil nå til "eksamen" med det samme, og have ham med i seng, men han er mere afventende. Han vil gøre hende mere afslappet, og sikre at hun generelt føler det er mere naturligt at være omkring andre mænd, end bare springe i seng med hende ved første øjeblik. 

Lee gør alt det rigtige. Alt hvad man ville ønske ens egen kæreste gør  også selvom ens kæreste måske ikke lige læser til læge. Han er omsorgsfuld, opmærksom, og super romantisk - men samtidig forsigtig, og gør hvad han kan for at lade tingene gå stille og roligt, skønt de kun har en uge. 

For hver side jeg læser - og nu længere jeg kom i bogen, ønskede jeg brændende at det hele bare skulle gå godt, og Simones problemer ville løse sig. Men med et par twists her og der - så sker der ting i løbet af bogen, hvor man som læser bare sidder med den fornemmelse at "det skete bare ikke" eller "ej hvad skal der nu ske". Når sådan noget sker, er det så lækkert at være læseren - at tingene ikke bare sker som som det skal - at der er udfordringer, og twists der gør at det ikke bare er så forventeligt. Sådanne bøger elsker jeg - og sådan en bog er "Efter helteløse dage" 

Derudover blev mit gamle skoletysk også lige udfordret, gennem en af Simones kollegaer. Det er dog stadig nemt at læse og forstå, selvom ens tysk ikke lige er der hvor man er bedst, og så meget tysk er der heller ikke.

Mine varmeste og bedste anbefalinger kommer til Lene Qvortrup Skovs bog "Efter helteløse dage" og personligt håber jeg der kommer mere historie omkring Simone og Lee.

🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6







onsdag den 9. august 2023

Lord Draysons fald - Tanglewood 1

 

 

 


Fakta: 

Forfatter: Rachael Anderson Forlag: Baadsgaards Books Årstal: 2023 Udgave: 1
Org. Sprog: Engelsk Sprog: Dansk   Oversætter:  Signe Thomsen Sidetal: 349
Genre: Romance Aldersgruppe: 14+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

At bo i en tjenestebolig, som en venlig Lord har lejet til Lucille "Lucy" Beresford og hendes mor, da Mr. Beresford pludselig blev syg og døde, er ganske rart, da det giver stabilitet.

En regnfuld aften, mens Lucy er alene hjemme med hendes husholderske, banker det i midlertidig på døren. Det viser sig at den tidligere Lord Drayson, som har lejet huset til Lucy og hendes mor, er gået bort, og nu står hans søn - den nye Lord Drayson, og vil have dem til at flytte, da han ønsker at sælge palæet Tanglewood, som tjenesteboligen tilhører.

Lucys husholderske finder dog i midlertidig Lord Drayson liggende på den kolde jord, med et slag i hovedet, efter han i det dårlige vejr er røget af hesten. De får ham slæbt hjem til boligen, og så går Lucy ellers igang med at snyde Lorden, så han tror han faktisk at ansat af Lucy og er hendes tjener, da han som led i hans fald, har mistet hukommelsen, og derved ikke hvem hvem han er.

Mens Lucy og Lorden bliver tættere og et venskab bliver skabt, bliver det dog svære for Lucy at forsætte med at holde Lorden hen med hvem han rigtig er.

Kommer hans hukommelse tilbage - og hvis den gør, hvornår? Ender Lucy med at afslører sig selv og hvad skal der ske med både hende og hendes mor.

Anmeldelse:

Allerede fra starten af bogen, var jeg solgt. Der er så meget humor, skønt man jo helst ikke skal leve på en løgn. Men den humor der er, er så passenede og man føler sig næsten som en del af en Jane Austen fortælling. Man er tilbage til "gammel tid", hvor mænd og kvinder ikke måtte være alene sammen, medmindre de var gift. En tid hvor manden skulle gør kur til damen, forud for kendskab og kærlighed.

Rachael Anderson skriver så flydende og så godt, at bogen tryllebinder en fra starten. Man er ikke i tvivl om den følelse som Lucy sidder med, fordi hun har lovet hendes forældre aldrig at lyve, men hun trodser dem ved at lyve over for Lord Drayson. 

En bedrift som hun bestemt ikke har det godt med, men samtidig vil hun heller ikke rigtig afsløre sig selv, i frygten for hvordan han vil tage det, og ikke mindst hvad der skal ske med dem, hvis de bliver smidt ud. 

Der er godt af det hele - Drama, Kærlighed, Gråd, Sorg og så meget andet. Alle følelser kommer godt på spil og det sker på de rigtige tidspunker. 

Jeg har bestemt planer om at skulle læse andre bøger i Tanglewood-serien, når disse kommer, da det vil blive en stor fornøjelse at følge Lucys kommende gerninger.

Jeg vil i hvert fald anbefale bogen, til en hver der er vild med en god romancebog fyldt med lidt af det hele.

🌟🌟🌟🌟🌟/6







tirsdag den 8. august 2023

Oktavia - De magiske sten 1

 


Fakta: 

Forfatter: P.N. Skriver Forlag: Forfatterskabet.dk Årstal: 2021 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 259
Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 12+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Forestil dig at du har fødselsdag. Du og din tvilling bliver i dag 15 år - og med et forandre alt sig. I forbindelse med morgenfejringen af tvillingerne Liv og Ilvas 15 års fødselsdag, får de hver en sten af deres forældre. Sten som de fremadrettet skal beskytte for alt i verden, og ikke mindst med deres liv. Sten de aldrig har set før, men det viser sig at deres forældre begge har været vogtere over disse sten, indtil Liv og Ilva blev gamle nok.

Og hurtigt går alt galt. Kort efter stenene er blevet overdraget er der rædsomme skrig uden for, deres forældre åbner en låge i gulvet, og sender pigerne derned. De er nu alene i den hidtil ukendte tunnel. Jagten er sat ind på at nå til deres bedstemor langt væk, inden de mystiske magiske væsner får nys af at de er væk, og kommer efter dem.

Desværre når de ikke hele vejen. Undervejs giver Ilva hendes sten til Liv, og derefter ofre sig selv - og nu er det op til Liv, at redde både hendes søster, og ikke mindst beskytte stenene.

Anmeldelse:

P.N. Skriver har skrevet Oktavia - De magiske sten. Det er en skøn fortælling om tvillingerne Ilva og Liv, og ikke mindst de øvrige børn/unge der optræder i historien. 
Bogen Oktavia er P.N. Skrivers debutroman, og jeg syntes hun om nogen har taget de unge fantasylæsere med storm.
 
Der er drama, søskendekærlighed, lidt andre kærligehed og familieære i historien. Der er også nogle at de mindre positive, som blandt andet mørke, og manipulation. men det hele hænger super godt sammen. Liv får virkelig testet hendes evner af, og man kan i den grad sige at Ilvas udholdenhed og stædighed også testet.
 
Nye venskaber bliver skabt - både på godt og ondt, og så sættes jagten ind på stenen. 
Jeg syntes historien er rigtig god, og jeg vil elske at få muligheden for at læse 2eren i historien, og derved lærer mere og de kampe Liv og Ilva står overfor i Oktavia.

Jeg vil i hvert fald give mine varmeste anbefalinger herfra og opfordre til at læse Oktavia.


🌟🌟🌟🌟🌟/6






lørdag den 5. august 2023

Varme Sommernætter

 



Fakta: 

Forfatter: Winter Renshaw Forlag: Baadsgaards Books Årstal: 2023 Udgave: 1
Org. Sprog: Engelsk Sprog: Dansk   Oversætter:  Carina Valentin Grøntved Sidetal: 343
Genre: Romance Aldersgruppe: 14+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

At vågne op, og finde ud af det forhold man er i, er det helt forkerte forhold, er noget mange har prøvet. Ikke mindst fordi nogle forhold simpelthen vokser fra hinanden med tiden. At Leightons kæreste Grant så samtidig har forandret sig utrolig meget siden han blev uddannet indenfor jura er blevet for meget. Han er blevet selvoptaget, arrogant og "smart-i-en-fart", og samtidig viser det sig at han faktisk også er Leigthon utro - hvilket er det sidste strå. 

Hun beslutter sig derfor for at hun må væk fra Grant og det liv hun har skabt sig. Hun opdager at hendes barndomshjem er til udlejning, hvilket hun booker, og tager straks afsted.

Desvære finder hun ud af at det hele er en scam, og der bor en fyr ved navn River i huset, og han er bestemt ikke tilfreds med at hun pludselig står og forlanger at overtage huset. 

Han lader hende dog bo der, da hun ikke har andre muligheder, og på trods af at han er indelukket, og bestemt ikke har planer om at åbne op for hende, begynder han dog stille og roligt at tø op. 

Denne bog er en bog hvor der kærlighed, vrede, frustrationer, glæde og alle andre følelser, man kommer så godt som det hele igennem.

Anmeldelse:

Winter Renshaws bog Varme Sommernætter, er en bog der på mange områder kan få en til at sammenligne med sig selv. Ikke fordi jeg er i et forhold, eller har været i et hvor vi har været groet så meget fra hinanden, eller at partneren har været mig utro - men mere at nå det punkt i livet, hvor man egentlig gerne vil flygte for det hele.
Finde et nyt fodfæste og genopdag hvem man egentlig er inderst inde. 

Varme sommernætter er en super fantastisk velskrevet bog, hvor man kommer omkring både følelser men også de problemstillinger som både Leighton og River kommer ud for, og også den bagage de har med sig, som gør at de har udviklet sig den vej som de har. 

At man kan tage tilbage til den barndomsby man forlod mange år siden, og ikke mindst få mulighden for at bo i sit barndomshjem, der både vækker minder - som dog ikke nødvendigvis alle er gode - men også som giver blod på tanden og tanker omkring et nyt liv/ en ny fremtid.

Er man til romancebøger er denne bog bestemt en man skal vælge at læse. Det er ikke uden grund at Winter Renshaw er en bestsellerforfatter på både Amazon og Wall Street Journal.


🌟🌟🌟🌟🌟/6






fredag den 4. august 2023

Navari - De som ved


 


 

Fakta: 

Forfatter: Desmer Kaunitz Forlag: Forfatterskabet.dk Årstal: 2021 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 621
Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 13+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

En flok mindre børn leget udenfor, hvor de møder den nye pige Lariel. Der er noget speciel over hende, og til at starte med ved de ikke helt hvad de skal mene.
De bliver dog hurtigt venner med hende, og det skal vise sig at udfordre deres liv på alle mulige måder, hvilket de ikke havde forudset. 

I skolen møder de samtidig Findel, der ligesom Lariel er lidt speciel. Børneflokken begynder hurtigt at finde ud af at Lariel og Findel ikke helt er normale børn, men noget helt andet. Også at de begiver sig både i Oklana - som er det land de alle lever i - men også i skyggelandet. 

Navari - betyder nemlig de som ved - og her menes der omkring skyggelandet. Alle de "almindelige" mennesker - som børneflokken også er en del af, bliver kaldt Enari - de som ikke ved. 

Børnene for dog overtalt Findel og Lariel, til at træne dem både i sprog og kampe, og de går fra at være Enari - til at være Navari. 

Inden de får set sig om, er alle børnene blevet en del af den farlige og dødelige krig mellem lys og mørke. En krig der ender med at teste dem alle, på trods af deres unge alder.
Men kan de alle mon stå testen når de står over for den, og hvordan går det i kampen når de står over for den rigtige fjende?

Anmeldelse:

Navari - De som ved, er en god tung moppedreng. Man spotter hurtigt tykkelsen, og 621 er da også noget af en bog. Især taget betragtning af at denne bog er til unge læsere. 

Desmer Kaunitz skriver rigtig godt, og jeg kan rigtig godt lide historien omkring børnene der går fra at være "Enari - de som ikke ved" til at være en del af skyggelandet, og blive "Navari - de som ved".

Jeg kan dog samtidig frygte at bogen bliver fravalgt på grund af tykkelsen, hvilket er ærgerligt, da læserne går glip af en rigtig god historie. Jeg ville måske have valgt at opdele bogen i 2 bøger, for at gøre det nemmere og mere overskueligt. Ikke mindst for dem der måske ikke helt er så rutineret i læsningen endnu. 

Skrivestilen i bogen kan også virke meget tung. Der er rigtig meget Navari sprog, der gør at man skal holde tungen lige i munden hele bogen igennem. Sproget opfattes som gammelt sprog, men det gør bare at man som læser kommer til at bladre frem og tilbage fra tid til anden. En god ting er nemlig at Desmer Kaunitz har tilføjet en ordforklaringsliste bagerst i bogen. Denne er undværlig når man læser sig igennem historien. 

Som nævnt syntes jeg historien er rigtig god, at børnene går fra at være almindelige børn, til at kæmpe for lyset i kampen om lyset og mørket. Jeg ville dog hellere have set bogen delt i 2, som gør den mere overskueligt. 

Men er du frisk på en god lang udfordring, så hold dig ikke tilbage. Har du energien til at holde styr på Navari-sproget, så er historien bestemt en god en.


🌟🌟🌟/6