lørdag den 6. maj 2023

Flugten

 

 


 

Fakta: 

Forfatter: Cüneyt Kanat Forlag: Elysion Årstal: 2023 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 84
Genre: Børnebog, Spænding Aldersgruppe: 11+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Forestil dig at du er en ko, på en fantastisk gård, og livet bare er lækkert. Der er masser af mad, og man bliver malket 2-3 gange om dagen. Så er livet jo herligt. 

Men hvad sker der, når alderen begynder at sætte sine spor, og man derfor ikke kan levere mælk nok. Ja, så sendes man til slagtning. Denne ende på livet er Stella og Molly dog ikke enige med, så de vælger at springe over hegnet og flygte fra gården, med alle kræfter de har. 

For den ene ko bliver det desværre en kort fornøjelse, men den anden kommer væk, og får et usandsynligt venskab med en frø ved navn Benny, og en krage der hedder Jon. Sammen jagter de stedet hvor de kan leve idyllisk til deres dages ende. 

Kommer Molly til dyrenes land, og kommer hendes venner med?

Anmeldelse:

"Flugten" er skrevet til mellemklassetrinet (11+ år), og er en bog der er nem at læse. Den er velskrevet, med både korte sætninger og korte kapitler.
Cüneyt Kanat, har atter formået at skrive en velskrevet bog, der fanger, og kan ikke vente med at læse mere, for at finde ud af hvordan flugten ender for Molly og hendes venner. 

Der sker overraskende ting i historien, der gør man bliver fastholdt. Der sker både gode og sørgelige ting, som gør at man kommer flere følelser igennem, men det bliver beskrevet på en måde hvor også de ældre børn kan læse den, uden at den er for skræmmende. 

Man kommer også ind omkring andre emner kortvarigt, da frøen Benny har været udsat for mobning fra sine artsfæller, mens kragen Jon ikke er en værdig krage i sin fars øjne. Men de vælger begge at forsøge at lægge det bag sig, og nyde den nye - omend alternative  - trio der har fundet sammen i skoven. 

Jeg giver mine varmeste anbefalinger til at læse denne skønne bog, og vil samtidig se frem til mere fra Cüneyt Kanat.


🌟🌟🌟🌟/6



Ingen kommentarer: