fredag den 12. maj 2023

Between Worlds - Ragnarok

 

 

 

Fakta: 

Forfatter: Dina K. Sjöblom Forlag: Forfatterskabet.dk Årstal: 2019 Udgave: 1
Sprog: Engelsk   Sidetal: 284
Genre: Fantasy - YA Aldersgruppe: 16+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Når man mister sin bedste ven, kan det være svært at komme videre med sit liv. Selvom det er svært forsøger Alexandra "Alex"  at komme videre, efter hun har mistet sin ven, og træner. En måde hun forsøger at komme videre på, er ved at have overtaget hans arbejde på det nærliggende museum.

Her sætter hun sig ind i de forskellige udstillinger, som de er i gang med at stille op som udstilling. For tiden er det en udstilling om bronze alderens vikinger i Skotland som hun studere.
Hun arbejder typisk om natten, og det er også her hun møder nattevagten Gunvall og hans hund Frigga. 

Under en stormfuld aften hvor lyn og torden hærger over den jyske by, bliver museet angrebet af noget eller nogen som ingen ved hvad er. Dette ender ud i at både Gunvall og Alex bliver slået bevidstløse, og kort efter vågner Alex op på toppen af et bjerg. 

Der venter hende en stor overraskelse, da hun opdager at hun er sendt tilbage i tiden. Mere præcis tilbage til bronzealderen og de skotske bjerge. Her skal hun forsøge af afværge den kommende Ragnarok.

Anmeldelse:

"Between Worlds" er en fantisk gang fantasy læsning. Man kommer godt rund om mange følser igennem bogen, hvor man følger Alex og hendes arbejde, både med at finde ud af hvem hun er, hvor hun er, og ikke mindst hvorfor hun er der. Samtidig med at hun lærer de gamle vikinger Heimr, Wóden Lókí og Balfour.

 Jeg har gennem min opvækst været meget interesseret i den nordiske mytologi, så jeg syntes det var ekstra interessant at læse "Between Worlds", da den tager udgangspunkt i de vikinger der ender med at udgøre de nordiske guder, som vi er opvokset med.
Her læser man om almindelige - men yderst stærke - mænd, der bor i Asaheim.Man kan hurtigt læse sig hvem de forskellige er. Tit matcher navne næsten, men også deres erhverv og ikke mindst udseende, hænger godt sammen med hvad man kender dem for.

Dina K. Sjöblom skriver flydende og ikke mindst fængende. Man er fra starten bundet af hendes flydende beskrevet historie omkring Alex og hvad vi senere hen kender som de nordiske guder.  Jeg ser helt sikkert frem til at få fornøjelsen af at læse mere fra Dina, når muligheden forlægger.


Jeg giver mine varmeste anbefalinger til at læse denne skønne bog, som også findes på dansk med titlen "Mellem Verdner".


🌟🌟🌟🌟🌟/6





Ingen kommentarer: