lørdag den 4. maj 2024

Mysteriet på Bainesfield Hall

 

  

Fakta: 

Forfatter: Heidi Unger Forlag: Mellemgaard Årstal: 2023 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 182 Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 14+
Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Vi følger 4 unge piger, der bliver sendt på Bainesfield Hall - der er en kostskole - af sine forældre. Det er alle piger i den engelske overklasse, og ingen har egentlig rigtig lyst til at tage afsted. Her skal de lærer tak og tone, ikke mindst så de i fremtiden kan styre en fin husholdning.

Margaret (Maggie) som er den primære hovedperson, føler sig meget tvunget til at tage sted - ikke mindst fordi at hun kort inden afgang, får at vide at der ligger en forbandelse over hendes familie, og den kun kan løses via kostskolen.  Hun får samtidig besked om at hun får lidt mere at vide af familiens historie og den pålagte forbandelse for hvert semester hun kommer hjem. Men kan de fortælle hende noget? kan hun og de 3 andre piger opklare mysteriet der er en del af forbandelsen?

Anmeldelse:

Mysteriet på Bainesfield Hall er Heidi Ungers debutroman. Hun skriver rigtig godt, og man bliver hurtigt fanget af historien, og ikke mindst af at være med til at først og fremmest finde ud af hvad det mysterie faktisk er, men så dernæst hjælpe pigerne med at løse det hele. 
 
Man kan i starten godt blive en anelse forvirret, for det hopper lidt mellem nutid og datid, da man læser om deres ankomst til skolen, og næste øjeblik er de hjemme efter første semester, og dernæst tilbage hvor man så lære lidt om hver af de 4 piger man følger. Der skal derfor holdes tungen lige i munden for at følge med, men i sidste ende giver det også god mening at historien er skrevet som den er. Jeg tænker nemlig at havde man skulle følge tidslinjen emre præcist, ville det først og fremmest være en meget tykkere bog, men man vil også nemt komme til at "dø" i handlingen, fordi den vil blive for omfattende og en stor del af det - irrelevant.  

På trods af at den kan give lidt forvirring, kan jeg give mine varmeste anbefalinger til Heidi Ungers bog Mysteriet på Bainesfield Hall - Især hvis man kan lidt at være med til at løse et mysterie med både magi og kærlighed.
Selv ser jeg frem til at læse mere af hvad hun har skrevet.

🌟🌟🌟🌟/6









Ingen kommentarer: