søndag den 9. oktober 2022

Fanny FairyChild og det magiske spejl

 

 

Fakta: 

Forfatter: Lykke Lindbo Forlag: Forlaget Lindbo Årstal: 2018 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 228
Genre: Fantasy, Nordisk Mythologi Aldersgruppe: 10+ Eksemplar: Købt

Resumé: 

Fortællingen om den 10årige Fanny, der bor sammen med sin far, stedmor, 2 ældre stedbrødre, og en lille halvsøster, på familiegården Faylinn. Fannys mor forsvandt da Fanny kun var 4 år gammel, men har efterladt en kiste med flere mystiske ting på loftet. I kisten var blandt andet et underligt spejl, en dagbog med ting der ikke giver mening for Fanny, og nogle meget små dukkekjoler.

Fanny savner hendes mor, og pakker derfor alle hendes ting i en lille taske, og smutter ud i den nærliggende skov for at få lidt fred fra hendes stedmor. I skoven finder hun en legesyg guldsmed der tager hende dybere og dybere ind, indtil hun kommer til engen Carling og til Alfhild der bor der.

Kort efter finder Fanny ud af at er en parallel verden, og at hun er den eneste der, kan redde den anden verden. Hun må derfor bruge det mærkelige spejl, sejle ud på en sø, og rejse til Alfheim. Her opdager hun at hun er blevet en lille bitte fe, og sammen med en flok af hendes nye fe-venner skal de finde frem til Frej og advarer ham om Udgårdslokes onde planer.
Gruppen kommer ud fra rigtig mange ting under sin tur, og Fanny lærer ikke kun noget nyt om sig selv, men også om sin mor.  

 

Anmeldelse:

Lykke Lindbo skriver på en fantastisk behagelig måde. Man finder hurtig roen i hele kroppen, når man sætter sig til at læse om Fanny og hendes eventyr i Alfheim.

Bogen er velskrevet, og kan læses af unge mennesker helt ned til 10års alderen, men det hindrer ikke en voksen kvinde af falde for historien. Selv har jeg altid været betaget af den nordiske mytologi, og historien om Fanny skaber kun endnu mere interesse for mig.

Allerede i starten af bogen bliver man introduceret til personer, der stammer fra den nordiske mytologi, og derfra går det hurtigt. Man kommer langt omkring, og foruden at få den gode historie om Fanny, så lærer man også en del om den nordiske mytologi, og ikke nødvendigvis alt sammen noget man i forvejen kender.

Det er især dejligt med at ordforklaring bag i bogen, som hjælper med at holde styr på de mange personer, ting og væsner man møder igennem bogen, og det gør det nemmere, hvis man lige er lidt i tvivl om hvad syvmilestøvler eller en nisse er for noget.

Der er ligeledes et kort i starten af bogen, så man kan se hvilke områder Fanny rejser rundt i.

Fanny Fairychild og det magiske spejl er første bog i trilogien om Fanny og hendes oplevelser.

Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger herfra, og vil anbefale skaffe bogen, og læse den, måske putte godt og lunt under et tæppe imens.

Rigtig god fornøjelse

Citat fra Lykke Lindbo:” Always be yourself, unless you can be a fairy – then be a fairy”

🌟🌟🌟🌟🌟/6

 

 

Ingen kommentarer: