fredag den 4. november 2022

Den tabte Julemagi

 


Fakta: 

Forfatter: Maria Ida Becher Illustreret af: Charlotte T. Frobenius Forlag: Wadskjaer Forlag
Årstal: 2022 Udgave: 1 Sprog: Dansk   Sidetal: 152
Genre: Fantasy, børn Aldersgruppe: 5+ Eksemplar: Anmeldereksemplar - E-bog

Resumé: 

Kan du nøjes med at åbne en låge i chokoladejulekalderen? Hvis du kan sige ja til dette, så er der gode chancer for at du kan holde dig til at læse et kapitel om dagen i historien om den tabte julemagi. 

Historien om Freddy og hans veninde Ninni der hele december igennem må ud på forskellige opgaver for at skaffe ingredienserne til den magiske lakrids-te, hvis opskrift stod i en flaskepost fundet af Freddy.

Ikke alle deres missioner er ufarlige, og de kommer både ud for en ond kat, som kaldes Lorten, en ugle der vil spise dem, stuearrest og ikke mindst et brækket ben der næsten forpuler hele deres plan. 

Kan de skaffe alle ingredienserne, lave teen og få den tabte julemagi tilbage, og derved hjælpe Gammelfar der mistede magien for 30 år siden?
Det finder man ud af i løbet af december, mens man dag for dag læser en lille bid mere af historien om Freddy, Ninni, Gammelfar og hele Nisserup.


Anmeldelse:

Jeg er all-in når det kommer til julefortællinger. Historie der varmer, spreder en hygge, mens den måske kan have en smule (børnevenlig) uhygge når der sker ting og sager - og ikke mindst når man ikke helt ved om det hele ender godt den 24 december. 

"Den tabte julemagi" af Maria Ida Becher er helt igennem en fantastisk skrevet historie. Der er masser af humor, glæde, varme og ikke mindst en smule udfordringer for de unge nisser, der er ude på deres fælles mission, alt i mens familielivet og skolen skal passes december igennem. 

Maria Ida Becher skriver flyende, underholdende og super fastholdende. Havde jeg læst denne bog i december, som den jo egentlig skal - er det helt sikkert at jeg vil have svært ved at nøjes med et kapital om dagen. 

Charlotte T. Frobenius har lavet de smukke og relevante illustrationer der er hele vejen igennem bogen, og giver muligheden for at se nogle af nissernes udfordringer lidt an gennem det grafiske. 

Jeg er vild med at der igennem historien er illustrationerne og ikke mindst at der i starten af bogen er et kort, så man kan se hvordan Nisserup og hele deres nærområde er bygget op. 

Jeg vil give de varmeste anbefalinger til en hver der elsker jul - gammel som ung - sæt jer godt til rette, og læse denne skønne julebog.
Jeg kan også sagtens forstille mig flere familier i forskellige aldre, samle sig i sofaen med julekalenderlyset brænde på bordet mens dagens kapitel bliver læst. 

Rigtig god fornøjelse - og glædelig jul :)


🌟🌟🌟🌟🌟/6

Ingen kommentarer: