fredag den 7. april 2023

Fortællinger omkring et bjerg

 

Fakta: 

Forfatter: Marianne Gyllesten Jahn Forlag: Mellemgaard Årstal: 2018 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 244
Genre: Fantasy for børn Aldersgruppe: 6+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

At blive mobbet er aldrig sjovt. Når man så bliver mobbet, fordi man ikke kan flyve som alfer normalt kan, og man ovenikøbet kan snakke med dyr - bliver alfedrengen Alf så ked af det, at han stikker af hjemmefra. Her ender han inde i et stort bjerg, hvor han desværre farer vild. 

Efter at have gået rundt derinde i lang tid, falder han i en søvn, hvor han drømmer om den store drage. Da han vågner er nissedrengen Nis lige ved siden af ham. Alf tage med Nis til Nisseland, og de 2 bliver hurtigt venner, da det viser sig at Nis og Alf har flere ting til fælles. 

Dragen er ikke kun en drøm, men i begyndelsen er den dog usynlig. Sammen med de ældste nisser, og nogle gamle alfer, lykkedes det dem, at fremtrylle Dragen frem så den kan ses. Det resultere så også i at Alf og Nis kommer ud på flere eventyr, hvor de skal redde forskellige dyr, og mennesker - og i sidste ende redde Fabelland, hvor alle de glemte/uddøde dyr bor - heriblandt Enhjørningerne. 

Kan Alf og Nis klare alle de opgaver de bliver sendt ud på, af dragen ? Kan de redde Fabelland i sidste ende?

Anmeldelse:

Allerede fra starten, føler man sig helt med den lille Alf, fordi han ikke føler han passer ind nogen steder. Man kan derfor godt forstå at han render væk hjemmefra, og er ked af det.
Heldigvis møder han Nis, og de bliver rigtig gode venner, har ting til fælles, og forstår hinanden. Dragen sender dem ud på eventyr hvor de får testet deres sammenhold, deres evner og ikke mindst sig selv. 

Jeg syntes at "Fortællinger omkring et bjerg" af Marianne Gyllesten Jahn, er en rigtig sød historie. Den er velskrevet, og selvom man som mig, er voksen, bliver man hævet med at stemningen alligevel.
Den er skrevet så børn der er 7-9års alderen, og selv kan læse, sagtens kan gøre det. Det er korte sætninger, og korte kapitler. Der er måske et par enkelt ord, den spæde læser vil skulle spørge til, men der er langt i mellem dem. De børn der endu ikke helt kan læse, og derved får den læst op, vil også hurtigt, kunne forstå hvad den handler om, og ikke mindst se det spændende i drager, trolde, nisser og alfer.

Tegneringerne i løbet af bogen, tegnet af Helle Pedersen, er også sand fornøjelse. Det giver den unge læser en lidt mere grafisk indgang til nogle af de fortællinger og oplevelser som Nis og Alf kommer igennem.

Selv kan jeg ikke vente til at dele historien med mine niecer og nevø, så de også kan få fornøjelsen af fortællingen omkring et bjerg. 

 

Din fantasi og forstillingsevne vil elske dig for at læse den. 


🌟🌟🌟🌟🌟/6





Ingen kommentarer:

Send en kommentar