søndag den 26. marts 2023

Elementkrigen

 

 

 


Fakta: 

Forfatter: Julie Midtgaard Forlag: Tellerup Årstal: 2022 Udgave: 2
Sprog: Dansk   Sidetal: 413
Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 13+ Eksemplar: Købt

Resumé: 

Gry, Nøks og Norell er nu nået til deres 3. år. Et år hvor man skulle mene at de kan fokusere på deres sidste år på Notio-skolen. 

Men nej, det er ikke en mulig for de 3 veninder. Krigen raser endnu mere end tidligere, og for at forsøge at kunne forstå hvad der sker - og hvad der skal ske, skal den forsvundne tvillingebog findes. Det er ikke helt let, bare det at komme ud fra Notio er svær, men det lykkedes for pigerne. 

De starter nemlig med at tage til lokkernes hjemsted, da de forventer bogen gemt der. Det går desværre ikke helt efter planen, og de er i livsfarer - men får de fat i bogen?

De er efterfølgende en tur i Sixten, hvor de langt om længe finder Akela.
Tilbage i Notio, skal de så have undersøgt at hvad de kan, og dette skal gøres inden krigen når helt til dem. 

Hvem vinder - og hvem står som taberne i sidste ende - er krigen og ubalancen endelig slut?

Anmeldelse:

Man kan næsten frygte at komme til at gentage sig selv. Om ikke andet så for tredje gang. Gry får for alvor mulig for at teste sig selv, og ikke mindst sine evner, der vokser i takt med hendes viden, og ikke mindst hendes træning. I jagten på at være på forkanten af krigen, og derved foran Dronning Sora, er Gry, Nøks og Norell ude på livsfarlige eventyr, der gør at læseren sidder helt ude på kanten af stolen, og slet ikke kan vente til at læse videre.

Julie Midtgaard formår atter at fange læseren, med hendes måde at skrive på. Det er så flydende og så detaljeret, uden at man føler man drukner i informationer. Man får brug for sin egen fantasi, så man kan genskabe det man læser, og på den måde forstille sig de ting, som Gry og veninderne må igennem. 

Bogen er ligesom de 2 foregående utrolig svært at ligge fra sig, og jeg håber altid at toget ikke er helt så langt som det er - så jeg lige kan nå en side eller 3 mere.

I bog 3, som er Elementkrigen, er Dronning Sora forsat meget opsat på at vinde den krig der er godt på vej, og ikke mindst slippe af med alle dem der er hendes modstandere. Kan hun slippe af med dem alle, er det jo den bedst mulighed for hende at blive på tronen. Men langt de fleste i blandt andet Notio og i Hakufelia giver sig ikke så let, og er derfor en større modstand end hvad Dronning Sora forventer. 

Har man først læst den første og anden bog i tetralogien, så er man allerede hooked - det sker nemlig efter den første - og Elementkrigen fanger endnu engang. Mon Elementlommen også fejer benene væk under mig? Jeg kan ikke vente til at komme i gang med den i hvert fald - for at se hvad der nu skal ske med de overlevende fra krigen.

Jeg giver de varmeste og største anbefalinger til Elementkrigen - det er den perfekte efterfølger til Elementprøven, og Elementsygen. 

Din fantasi og forstillingsevne vil elske dig for at læse dem. 


🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6



Ingen kommentarer:

Send en kommentar