søndag den 19. marts 2023

Franz Tomsen: Zombiernes Skræk

 

 


 Fakta: 

Forfatter: Cüneyt Kanat Forlag: Enter Darkness Årstal: 2023 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 131
Genre: Fantasy,Zombier Aldersgruppe: 12+ Eksemplar:  Anmeldereksemplar

Resumé: 

Tænk at være lige ved at afsluttet folkeskolen, og så fra den ene dag til den anden er næsten alle mennesker væk. Eller mange af dem er der endnu - de er bare levende døde. 

Karl og Viggo på 16 er på vej i skolen, og opdager en bil holde inde i en hæk, mens den kører i tomgang. Kort efter står de overfor deres første Zombie, som ikke helt giver det gode resultat.
Franz som var et par år ældre, og ofte stod offer for mobninger, fordi han er ganske stor, er pludselig ikke længere bare "Vomsen" som han blev kaldt, men nu blev han en vaske ægte helt - en redningsmand for Karl og hans venner. 

Anmeldelse:

Franz Tomsen er i sandhed zombiernes skræk, da han uden tøven hugger hovedet af dem der kommer nær ham. Også dem han kender - intet kan stoppe ham. Eller jo - mad. Franz er yderst madglad, og hver gang der er mad i nærheden er det der fokus på.
Dette kan dog godt irritere Karl lidt, især fordi Franz kun tænker på sig selv, og ikke sikre mad til andre end ham. Men Karl er alligevel glad for at have Franz til selskab.
De har igennem de par dage historien foregår i, begge både fundet og mistet venner. Det har været hårdt, men der er lys for enden af tunnelen. 

Cüneyt Kanat er en ny forfatter indenfor fantasy/zombieuniverset, men han gør det rigtig godt. Hele bogen igennem er der en flydende sammenhængende historie. Den er ganske let læseligt, og derfor vil bogen sagtens kunne læses af de yngre læsere og også af læsere der ikke er så rutineret. 

Historien er rigtig god, humoristisk og ikke mindst spændende - for man sidder for hver side, og ved ikke helt om hvad der sker på næste side. Personligt er jeg ikke helt vild med skildringen af den meget store Franz - men hans størrelse viser sig at have en vigtighed historien igennem, og det giver også lidt humor trods alt.

 

Jeg giver de varmeste og største anbefalinger til Franz Tomsen: Zombiernes Skræk, og ser jeg frem til flere fortællinger fra Cüneyt Kanat i fremtiden.

   Citat fra bogen: "Life goes on"

🌟🌟🌟🌟/6




Ingen kommentarer:

Send en kommentar