søndag den 30. oktober 2022

Elementprøven

 


Fakta: 

Forfatter: Julie Midtgaard Forlag: Tellerup Årstal: 2019 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 383
Genre: Fantasy, Aldersgruppe: 11+ Eksemplar: Vundet

Resumé: 

 Forestil dig at du er heks i 1600-tallets Danmark. Forstil dig så at du bliver opdaget - og så skal brændes på bålet. Det var hvad der skete for Gry og hendes søster Akela. Men da flammerne stod omkring dem, brændte de ikke. I stedet åbnede der sig en sprække til et helt nyt land. 

På magisk vis, er Akela landet i det nye land Luscuro 3 år før Gry, men Gry finder hurtigt nye venner på hendes egen alder nemlig Nøks og Norell. Sammen skal de lærer et helt skoleårs pensum, på under den halve tid. Fag de aldrig nogensinde har haft før. Alt dette for at blive klar til Elementprøven, der angiver om de må forsætte som elever på skolen Notio.


Anmeldelse:

Bogen er ubeskrivelig god. Sjældent har jeg læst en bog, der får mig til at overveje, at glemme at stå af på den rigtige station. 

Julie Midtgaard skriver flydende og detaljeret, men der er stadig rig plads til at ens egen fantasi og forestillingsevne får fuld spil mens man læser.
Man følger Gry og de prøvelser hun må igennem for at finde ud af hvilket element hun tilhører, og ikke mindst hendes prøvelser for at gennemføre Elementprøven. Man ender følelsen af at være en klassekammerat, der er med til undervisningen, og ikke mindst til selve prøven, hvor man så gerne ønsker man selv kan blive testet i hvilket element man tilhører.

Historien er så flyende og så spænende, der er masser af underholdning, af det hele, og ikke mindst de fastholdende twists der kommer.  

Jeg glæder mig i hvert fald til at læse de næste bøger i serien om Gry - og vil give mine varmeste anbefalinger til kommende læsere, om at kaste sig ud i Elementprøven af Julie Midtgaard. 

Din fantasi og forstillingsevne vil elske dig for at læse dem. 


🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

Ingen kommentarer: