lørdag den 31. august 2024

Path of the Taker

 

                                                                              Fakta: 

Forfatter: Simon Grund Sørensen Forlag: Selvudgivet Årstal: 2024 Udgave: 1
 Sprog: Engelsk   Sidetal: 437  Genre: High Fantasy
Aldersgruppe: 16+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

I "Path of the Taker" er vi i et øhav der hedder Worldsea, hvor vi følger Aaron og Bria fra byen Great Oaks på øen Fero. 

Verdens "politi/soldater" arbejder for "The Rule" og udover at jagte pirater rundt omkring i den rige ø-verden, så rejser de også fra ø til ø, for at finde "Givers", som tages med til The Rules skole på øen Roak. Her bliver de på alle tankelige måder omvendt til at være glade for The Rule (om de så vil det eller ej) og har deres fremtid i The Rule på en eller anden måde, alt efter hvor kraftige deres Giver-evner er. 

En Giver er en person der kan give noget videre til andre. Det kan være de gode ting, som kærlighed, varme, styrke - men også de knap så gode til som had, smerte, tristhed osv.

Skulle soldaterne støde på en af de yderst sjældne Takers i deres jagt på Givers, så bliver denne Taker som ofte dræbt på stedet. 

Brian og hendes mor bliver fragtet til skolen af soldaterne, da disse har gennemskuet at Bria er en Giver, og hendes mor bliver taget med for at sikre at Bria bliver overbevist om at arbejde for The Rule.

Herefter må den efterladte Aaron ud på sit livs rejse med vennen Tobias i forsøget på at rede Bria og deres mor. På sin rejse møder han både nye og gamle bekendtskaber, ligesom han lærer sig selv en del bedre at kende. 

Men kan han overhovedet redde dem - og er Bria også den Giver som soldaterne forventer?

Anmeldelse:

"Path of the Taker" er Simon G. Sørensens debutroman,og jeg syntes at det er han lykkedes rigtig godt med. Bogen er velskrevet, og er man ikke den allerskarpeste på engelsk, så kan man sagtens læse bogen alligevel, da sproget er forstående og forholdsvis lettere læseligt uden at være for nem. 
 
Historien omkring Takers og Givers, føler jeg er nytænkende og interessant. Det giver noget andet, når man læser nye verdner og nye magiske ting, end det fantasy-univers der oftest bliver brugt. 
Bogen igennem, skifter man mellem Aarons rejse for at redde Bria og deres mor - og så Brias historie og oplevelser i forbindelse med at hun kommer til Roak. 

Simon skriver meget detaljeret, hvilket er lækkert - så man kan skabe sit eget indre billede af hvad man læser - men det kan dog godt gøre der er enkelte passager der kan føles en smule lange.
Der er ingen tvivl om at man bopgen igennem, bliver ramt af mange forskellige følelser som had, glæde, kærlighed og sorg, hvilket alt sammen er med til at fastholde en læser.

Jeg vil give mine bedste anbefalinger til Worldsea serien, og ikke mindst til Simon G. Sørensen, og vil opfordre end hver læser til at læse bogen. Og så venter jeg i spænding om der mon skulle komme mere fra Worldsea-verdenen.
 
 🌟🌟🌟🌟/6













Ingen kommentarer:

Send en kommentar