tirsdag den 8. august 2023

Oktavia - De magiske sten 1

 


Fakta: 

Forfatter: P.N. Skriver Forlag: Forfatterskabet.dk Årstal: 2021 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 259
Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 12+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Forestil dig at du har fødselsdag. Du og din tvilling bliver i dag 15 år - og med et forandre alt sig. I forbindelse med morgenfejringen af tvillingerne Liv og Ilvas 15 års fødselsdag, får de hver en sten af deres forældre. Sten som de fremadrettet skal beskytte for alt i verden, og ikke mindst med deres liv. Sten de aldrig har set før, men det viser sig at deres forældre begge har været vogtere over disse sten, indtil Liv og Ilva blev gamle nok.

Og hurtigt går alt galt. Kort efter stenene er blevet overdraget er der rædsomme skrig uden for, deres forældre åbner en låge i gulvet, og sender pigerne derned. De er nu alene i den hidtil ukendte tunnel. Jagten er sat ind på at nå til deres bedstemor langt væk, inden de mystiske magiske væsner får nys af at de er væk, og kommer efter dem.

Desværre når de ikke hele vejen. Undervejs giver Ilva hendes sten til Liv, og derefter ofre sig selv - og nu er det op til Liv, at redde både hendes søster, og ikke mindst beskytte stenene.

Anmeldelse:

P.N. Skriver har skrevet Oktavia - De magiske sten. Det er en skøn fortælling om tvillingerne Ilva og Liv, og ikke mindst de øvrige børn/unge der optræder i historien. 
Bogen Oktavia er P.N. Skrivers debutroman, og jeg syntes hun om nogen har taget de unge fantasylæsere med storm.
 
Der er drama, søskendekærlighed, lidt andre kærligehed og familieære i historien. Der er også nogle at de mindre positive, som blandt andet mørke, og manipulation. men det hele hænger super godt sammen. Liv får virkelig testet hendes evner af, og man kan i den grad sige at Ilvas udholdenhed og stædighed også testet.
 
Nye venskaber bliver skabt - både på godt og ondt, og så sættes jagten ind på stenen. 
Jeg syntes historien er rigtig god, og jeg vil elske at få muligheden for at læse 2eren i historien, og derved lærer mere og de kampe Liv og Ilva står overfor i Oktavia.

Jeg vil i hvert fald give mine varmeste anbefalinger herfra og opfordre til at læse Oktavia.


🌟🌟🌟🌟🌟/6






Ingen kommentarer:

Send en kommentar