torsdag den 8. juni 2023

Vandaben

 

 


Fakta: 

Forfatter: Claus Due Forlag: Linje H Årstal: 2023 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 264 Genre: Spændingsroman
 
Aldersgruppe: 16+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Delfinforskeren Poul Hansen, har skiftet sit arbejde på det Naturhistoriske museum, ud med et arbejde på Delfinariet, i Dolphin Bay, Râs Muhammad i den nordlige del af Sinai-ørknen. Her arbejder han sammen med Jennifer, hvor han primært undersøger og forsker på den lille delfinflok der hører hjemme i deres indlukning. 

    En dag holder de en synopsis, i samarbejde med en masse palæontologer, hvor han møder den hollandske palæontolog Wolfgang Stern. Wolfgang virker meget interesseret i delfiner, hvilket Poul ikke helt forstår, da palæontologer jo arbejder med fortiden i menneskeknogler og menneskers udvikling. 

Poul bliver dog hurtigt klogere, da han bliver inviteret - og sendt af sted lidt mod egen vilje, til Wolfgangs meget hemmelige udgravning i Danakilalperne.
Her skal Poul undersøge hvorfor der er en masse delfinknogler blandet sammen med knogler fra Habier (Homo Habilis) - for hvordan hænger det sammen.
Poul opdager dog hurtigt at Wolfgang ikke har helt rent mel i posen, og foruden udgravningerne, forsøger han også at genskabe både Habier og Robier (Homo Robusta - der var forløberne til Habierne). 

Kan alle leve sammen flere millioner år efter 2 af arterne er uddøde, og hvad sker der når Robierne får en sygdom, og bliver aggressive. Og hvem er det lige det viser sig Jennifer er, når det kommer til stykket? Hvem vinder kampen, hvis den overhovedet vindes af nogen?

Anmeldelse:

Min første tanke, da jeg satte mig til rette i toget, for at læse "Vandaben" af Claus Due, var at dette bliver meget anderledes end jeg er vant til at læse. Og det var det bestemt også. Men ikke på en dårlig måde.
Jeg blev positiv overrasket, og ikke mindst fænget af historien om Poul Hansen, og de udfordringer han endte med at have, på trods af at alt han ville, var at studere hans delfiner på Delfinariet. 

Man kan mærke bogen igennem, at Claus Due har forsket en hel del indenfor området, før/mens han har skrevet bogen, og det gør også den er rigtig velskrevet. 

Mens man læser, lærer man en masse både om delfiner, men også om fortidsmenneskerne, og ikke mindst lidt om den udvikling der har været med til at gøre mennesket til det et menneske er i dag. Man føler dog på intet tidspunkt at det er overvældende med det tekniske. 

Jeg kan helt bestemt anbefale "Vandaben" til alle, og ikke mindst så ser jeg frem til de 2 kommende bøger om Poul Hansen.

Og kun fremtiden kan afsløre, om Claus Due har ret i hans forskning.

🌟🌟🌟🌟🌟/6







Ingen kommentarer:

Send en kommentar