tirsdag den 2. april 2024

Når man ikke kan tale

 

  

Fakta: 

Forfatter: Maria Buck Jensen Forlag: Sweetheart Ink Årstal: 2023 Udgave: 1
 Sprog: Dansk   Sidetal: 208  Genre: Romance
Aldersgruppe: 14+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Tænk at være uddannet som talepædagog/Logopæd, og så står der pludselig en flot fyr foran dig, som gør at du ikke er i stand til at sætte to ord sammen til et sprog. 

Det er lige netop den situation Søs ender ud i, da hun i bogstaveligste forstand rammer den flotte Jeppe med hendes cykel. 
Søs og Jeppes forhold starter godt, men pludselige ændre Jeppe sig uden at Søs kender til baggrunden, og det gør at Søs ender med at blive utrolig usikker på sig selv. 

Og det gør det ikke bedre, at hendes bedste veninde pludselig er gravid, så Søs liv vendes helt op og ned, for hvad sker der nu i deres venindeforhold især når Søs ingen børn har - og hvorfor ændrede Jeppe sig så drastisk - kan deres forhold reddes?


Anmeldelse:

"Når man ikke kan tale" af Maria Buck Jensen, er en skøn roman der både indeholder kærlighed, glæde, venskab men også de mere tragiske ting der kan ske i ens liv.

At der sættes fokus på både lige pludselig at stå overfor den (måske) rigtige, person, men samtidig også på at stå i den situation som værende det 3. hjul når den bedste veninde bliver gravid. Har man ikke selv børn, kan det være en lidt akavet situation at stå i - for hvor står man henne, og forbliver venskabet efter der er kommet en lille en der overtaget og omvælter alles liv. 

Jeg er især vild med netop det perspektiv, at romanen ikke kun har fokus på kærligheden og forholdet mellem 2 elskende vokser - men også på det mere nede på jorden, daglige ting. Starte i nyt arbejde, venindeforhold, at i forvejen være det tredje hjul fordi veninden har en partner, mens man selv er alene - og pludselig (altså efter 9 mdr ;) ) kommer der også en baby ind i billedet. 

Men også den sorg der er forbundet med den arbejdsstilling som Søs nu engang er havnet i. At unge som gamle kan have svært ved at sætte ord på livet efter en tragisk ulykke af den ene eller den anden slags. 

Det hele er så naturligt, at man næsten skulle tro det var en bog der var skrevet direkte som en erindringsbog frem for en skønlitteratur.

Jeg giver mine absolut bedste anbefalinger med på vejen, og syntes helt sikkert at du skal skynde dig ind på Sweetheart Inks hjemmeside, og investere i bogen
 

🌟🌟🌟🌟🌟/6











Ingen kommentarer: