søndag den 26. marts 2023

Elementkrigen

 

 

 


Fakta: 

Forfatter: Julie Midtgaard Forlag: Tellerup Årstal: 2022 Udgave: 2
Sprog: Dansk   Sidetal: 413
Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 13+ Eksemplar: Købt

Resumé: 

Gry, Nøks og Norell er nu nået til deres 3. år. Et år hvor man skulle mene at de kan fokusere på deres sidste år på Notio-skolen. 

Men nej, det er ikke en mulig for de 3 veninder. Krigen raser endnu mere end tidligere, og for at forsøge at kunne forstå hvad der sker - og hvad der skal ske, skal den forsvundne tvillingebog findes. Det er ikke helt let, bare det at komme ud fra Notio er svær, men det lykkedes for pigerne. 

De starter nemlig med at tage til lokkernes hjemsted, da de forventer bogen gemt der. Det går desværre ikke helt efter planen, og de er i livsfarer - men får de fat i bogen?

De er efterfølgende en tur i Sixten, hvor de langt om længe finder Akela.
Tilbage i Notio, skal de så have undersøgt at hvad de kan, og dette skal gøres inden krigen når helt til dem. 

Hvem vinder - og hvem står som taberne i sidste ende - er krigen og ubalancen endelig slut?

Anmeldelse:

Man kan næsten frygte at komme til at gentage sig selv. Om ikke andet så for tredje gang. Gry får for alvor mulig for at teste sig selv, og ikke mindst sine evner, der vokser i takt med hendes viden, og ikke mindst hendes træning. I jagten på at være på forkanten af krigen, og derved foran Dronning Sora, er Gry, Nøks og Norell ude på livsfarlige eventyr, der gør at læseren sidder helt ude på kanten af stolen, og slet ikke kan vente til at læse videre.

Julie Midtgaard formår atter at fange læseren, med hendes måde at skrive på. Det er så flydende og så detaljeret, uden at man føler man drukner i informationer. Man får brug for sin egen fantasi, så man kan genskabe det man læser, og på den måde forstille sig de ting, som Gry og veninderne må igennem. 

Bogen er ligesom de 2 foregående utrolig svært at ligge fra sig, og jeg håber altid at toget ikke er helt så langt som det er - så jeg lige kan nå en side eller 3 mere.

I bog 3, som er Elementkrigen, er Dronning Sora forsat meget opsat på at vinde den krig der er godt på vej, og ikke mindst slippe af med alle dem der er hendes modstandere. Kan hun slippe af med dem alle, er det jo den bedst mulighed for hende at blive på tronen. Men langt de fleste i blandt andet Notio og i Hakufelia giver sig ikke så let, og er derfor en større modstand end hvad Dronning Sora forventer. 

Har man først læst den første og anden bog i tetralogien, så er man allerede hooked - det sker nemlig efter den første - og Elementkrigen fanger endnu engang. Mon Elementlommen også fejer benene væk under mig? Jeg kan ikke vente til at komme i gang med den i hvert fald - for at se hvad der nu skal ske med de overlevende fra krigen.

Jeg giver de varmeste og største anbefalinger til Elementkrigen - det er den perfekte efterfølger til Elementprøven, og Elementsygen. 

Din fantasi og forstillingsevne vil elske dig for at læse dem. 


🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6



søndag den 19. marts 2023

Franz Tomsen: Zombiernes Skræk

 

 


 Fakta: 

Forfatter: Cüneyt Kanat Forlag: Enter Darkness Årstal: 2023 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 131
Genre: Fantasy,Zombier Aldersgruppe: 12+ Eksemplar:  Anmeldereksemplar

Resumé: 

Tænk at være lige ved at afsluttet folkeskolen, og så fra den ene dag til den anden er næsten alle mennesker væk. Eller mange af dem er der endnu - de er bare levende døde. 

Karl og Viggo på 16 er på vej i skolen, og opdager en bil holde inde i en hæk, mens den kører i tomgang. Kort efter står de overfor deres første Zombie, som ikke helt giver det gode resultat.
Franz som var et par år ældre, og ofte stod offer for mobninger, fordi han er ganske stor, er pludselig ikke længere bare "Vomsen" som han blev kaldt, men nu blev han en vaske ægte helt - en redningsmand for Karl og hans venner. 

Anmeldelse:

Franz Tomsen er i sandhed zombiernes skræk, da han uden tøven hugger hovedet af dem der kommer nær ham. Også dem han kender - intet kan stoppe ham. Eller jo - mad. Franz er yderst madglad, og hver gang der er mad i nærheden er det der fokus på.
Dette kan dog godt irritere Karl lidt, især fordi Franz kun tænker på sig selv, og ikke sikre mad til andre end ham. Men Karl er alligevel glad for at have Franz til selskab.
De har igennem de par dage historien foregår i, begge både fundet og mistet venner. Det har været hårdt, men der er lys for enden af tunnelen. 

Cüneyt Kanat er en ny forfatter indenfor fantasy/zombieuniverset, men han gør det rigtig godt. Hele bogen igennem er der en flydende sammenhængende historie. Den er ganske let læseligt, og derfor vil bogen sagtens kunne læses af de yngre læsere og også af læsere der ikke er så rutineret. 

Historien er rigtig god, humoristisk og ikke mindst spændende - for man sidder for hver side, og ved ikke helt om hvad der sker på næste side. Personligt er jeg ikke helt vild med skildringen af den meget store Franz - men hans størrelse viser sig at have en vigtighed historien igennem, og det giver også lidt humor trods alt.

 

Jeg giver de varmeste og største anbefalinger til Franz Tomsen: Zombiernes Skræk, og ser jeg frem til flere fortællinger fra Cüneyt Kanat i fremtiden.

   Citat fra bogen: "Life goes on"

🌟🌟🌟🌟/6




fredag den 3. marts 2023

Det har altid været dig

 

 


Fakta: 

Forfatter: Layla Hagen Forlag: Baadsgaards Books Årstal: 2022 Udgave: 1
Org. Sprog: Engelsk Sprog: Dansk   Oversætter: Dina Kjøng Sjöblom Sidetal: 421
Genre: Romance Aldersgruppe: 13+ Eksemplar: Lånt

Resumé: 

Det at bygge sin virksomhed op fra bunden, mod alle odds - og ikke mindst sin fars negative omtale inden for samme branche, er ingen udfordring for Hunter. Der er nemlig ingen udfordringer som Hunter ikke kan klare - lige indtil han får en mail fra udlændingestyrelsen, der oplyser ham at hans opholdstilladelse ikke bliver fornyet.

Hans bedste ven gennem de sidste 15 år - Josie, gør alt hvad hun kan for at hjælpe med en løsning for Hunter. Hun er nemlig advokat, og har gennem hendes arbejde et stort netværk. 

Sammen finder de ud af at den nemmeste løsning, er at blive gift. Det giver nemlig en automatisk opholdstilladelse. Men hvad siger familien til det, og ikke mindst godtager udlændingestyrelsen et hastebryllup mellem 2 venner? 

Og kan man overhovedet være gift uden at være i et forhold. Alt sammen kan man læse om i "Det har altid været dig" af Layla Hagen.

Anmeldelse:

Da jeg startede med at læse i "Det har altid været dig", var min først tanke at den mindede utroligt meget om filmen "The Proposal". Derefter tænkte jeg, at denne bog, kommer til at føles lang, da man allerede meget hurtigt i bogen, kommer i gang med grundhandlingen. 

Jeg blev dog hurtigt gjort til skamme. Ja, den trækker tråde til filmen, og selvom jeg en enkelt gang eller 2 følte at der var nogle "scener" i bogen, som kunne føles lidt lange - selvom jeg ikke kan sætte finger på hvor det er - så er der ingen tvivl om at man skal sætte sig ned og læse bogen.

At læse om hvordan Hunter - ham der kan alt - alligevel er småbange for de ting der kan få ham til at miste kontrollen. Og om Josie der pludselig må se sin verden vende op og ned på ingen tid.
Det at være (små)forelsket i sin bedste ven/veninde, er nok noget mange kender til, men hvordan sætter man grænserne, og hvad sker der med venskabet hvis de grænser pludselige bliver visket ud. Det måske en situation de fleste har stået i, og derved giver historien om Hunter og Josie noget som man nemt kan forholde sig til - om ikke andet så hvis man (for nogen) lige ser bort fra et muligt ægteskab.

Layla Hagen har skrevet på et flyende og fængende sprog, og det at man følger historien både fra Hunter og fra Josies side, giver bare endnu mere indblik i deres liv, og deres følelser. Følelser omkring deres venskab, hele situationen, seksuel tiltrækning og ikke mindst deres tanker omkring fremtiden. 

Der er næsten ikke den følelse man ikke rammer mens man læser "Det har altid været dig", hvilket helt klart er et stort plus for hele historien. Det er en forrygende fængende bog, og personligt kan jeg ikke vente med at læse hvad Layla Hagen ellers har skrevet. Ikke mindst den næste i serien, som omhandler en af Hunters fætre - nemlig historien om Ryker "Blot et enkelt kys".

Hvem ville ikke ønske en rig sexet mand, der opfylder alle ens drømme og fantasier- til hverdag og på ekstravagante overraskelsesferier - og som samtidig er ens bedste ven.


🌟🌟🌟🌟🌟/6