lørdag den 24. august 2024

Ringe i vandet - Tokyo 1

 

 

 

 Fakta: 

Forfatter: Jakob Halskov Forlag: Sweetheart Ink Årstal: 2024 Udgave: 1
 Sprog: Dansk   Sidetal: 196  Genre: Romance
Aldersgruppe: 14+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Tokyo Japan - så langt væk hjemmefra vante omgivelser er vi i denne triologi.
Den første bog hedder "Ringe i vandet" og her oplever man Japan på tæt hold. Både kulturen, naturen og det menneskelige. Hvordan togene bliver fyldte, hvordan de arbejdende i mange tilfælde ender å barer efter dagens - i mange tilfælde meget lang - arbejdsdag.

Bogen igennem følger vi følger vi blandt den unge gymnasiepige Yumiko, der bliver testet på mange områder både fysisk og mentalt - og ikke mindst bliver hendes forhold til hendes far også testet grundigt. 

Takeka, familiefaren der er blevet fyret, og nu frygter hvordan hans familie vil se ham, om de overhovedet kan acceptere ham nu hvor han er blevet arbejdsløs. Hvad skal der blive af dem - og ikke mindst hvad skal der blive af ham.

Og Tokomo, som er den hjemmegående husmor, der ikke helt kan finde ud af om hun egentlig elsker sin mand, eller om deres ægteskab bare bør sluttes. Sexlivet er der i hvert fald ikke meget liv i.  

De 3 personer, er kun nogle af dem vi er så heldige at møde i bogen Ringe i vandet, som er den første bog i trilogien Tokyo af Jakob Halskov.

Anmeldelse:

Det er ikke så tit at det er en mandlig forfatter der står bag en romance bog, men et er lige præcis en mandlig forfatter der står bag bogen "Ringe i vandet", der er den første bog i trilogien "Tokyo" af Jakob Halskov.

Jakob skriver spændende og fastholdende, skønt man som skal holde tungen lige i munden, for at kunne holde styr på - og huske forskellene ved de hovedpersoner man bliver introduceret til. Det er nemlig 5+ personer man følger. Personer der er forskellige steder i livet, og som også oplever forskellige ting.
Det kan - for nogen - være lidt svært at holde navene adskilt da flere af af dem ligner hinanden en del - især hvis man ikke er så kendt omkring japanske navne.
Så det kan godt forvirre en anelse, dog er Jakob tro mod sine karakterer, og personlighederne skinner forholdsvis hurtigt igennem i de forskellige kapitler, så man bliver sporet ind på hvem man lige har med at gøre.

Bogen er rigtig spændende, både på historien/historierne alene, men den giver også en mulighed  for at lære en lille smule af det japanske sprog. Derudover får man et indblik både i den japanske kultur - som på mange områder er meget anderledes en den vestlige vi primært er vant til - og vi får også et lille indblik i den storslået natur der befinder sig omkring Tokyo.

Det er helt klar en bog jeg vil anbefale, og personligt glæder jeg mig til den næste del af fortællingerne fra Tokyo.

 🌟🌟🌟🌟🌟/6













Ingen kommentarer:

Send en kommentar