mandag den 12. februar 2024

Oktavia - Den nye verden

 

 


 

Fakta: 

Forfatter: P.N. Skriver Forlag: Mellemgaard Årstal: 2022 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 194
Genre: Fantasy, YA Fantasy Aldersgruppe: 12+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Liv, Ilva, Augusta og Jack er endelige sluppet væk fra Xandria, men hvor er de havnet henne. De er i en ukendt sjov - eller jungle, og ingen kender hvor de skal hen. Ilva ender med at stikke af fra resten af gruppen, og i deres jagt på hende, befinder de sig pludselig i en hel ukendt by - under jorden - med svævende stenplatforme, og andre besynderlige ting. Ikke mindst deres vej til den ukendte by var yderst anderledes. 

Det viser sig at de er i Kong Tarlins by, der ikke alene er under jorden, men faktisk er lige under den store sø. Her viser det sig, at Kong Tarlin ved en hel del om de 4 sten som søskendeparret  har, og ikke mindst kender han faktisk til Xandria - uden helt at vide at det er hende de er flygtet fra. 

Ved ankomst til byen, får Liv endnu et af hendes fremtidssyn, og opdager hvad Xandria er ved at planlægge.

Herefter går tingene stærkt.


Anmeldelse:

P.N. Skriver er rigtig god til at skrive fængende, og ikke mindst fastholde en læse, mens man lærer mere om Liv, Ilva, Augusta og Jacks liv, samt deres oplevelser og udfordringer de må stå overfor. 
 
Som læser kan man deværre godt ende med at føle som der mangler en masse "underinformation" i denne bog. Som om det er en bog der ikke helt har måtte blive for lang. Den kan godt komme til at føle lidt overfladisk.

Det er ikke direkte negativt ment, for historien er rigtig god, men det virker lidt underligt at de uden rigtigt har haft træning - kan de selv bevæge sig rundt på de svævende sten. 
Samtidig er de ikke bange for drager, da disse dukker op - hvilke man må mene er nogle temmelig store dyr. Det er også jordens mest naturlige ting at Liv kan tanketale med en af dragerne, ligesom de uden videre kan flyve og kæmpe på/fra dem. 

Jeg må også sige at Liv og Jack er yderst naive. De stoler delvist blindt på Augusta og Ilva , og dette er på trods af de svigt der kommer fra dem jævnligt, og på trods af at de faktisk har følelsen af, ikke at kunne stole på dem. Men det gør de så alligevel igen og igen. 
 
Desuden viser det sig at Augusta og Ilva måske heller ikke helt taler sandt overfor hinanden, og måske Xandria stadig har en finger med i spillet lige hvad angår disse to piger.
 
Jeg anbefaler gerne bogen, fordi det er en god historie, og fordi det er en viderefortælling af deres kampe mod Xandria, men man skal blot være indforstået på at nogle udfordringer gennemføres ganske let. 

🌟🌟🌟🌟/6







Ingen kommentarer:

Send en kommentar