lørdag den 27. maj 2023

Elias og Stjernerne

 

 

Fakta: 

Forfatter: Marianne Gyllesten Jahn Forlag: Forfatterskabet.dk Årstal: 2022 Udgave: 1
Sprog: Dansk   Sidetal: 173 Genre: Fantasy for børn og unge
 
Aldersgruppe: 10+ Eksemplar: Anmeldereksemplar

Resumé: 

Hjernerystelse, Corona, Isolation, og så er Elias' bedste ven flyttet langt væk.
Elias syntes ikke livet er så fedt i øjeblikket. Han er hos hans var og stedmor, da hans mor og stedfar samt lillesøster er endt i coronaisolation, efter en udenlandsrejse. Hans far arbejder som læge på sygehuset, og han har derfor meget travlt.

For at få tiden til at gå - når han ikke har alt for ondt i hovedet - studere han og hans stedmor Katrine stjernehimlen og universet. En aften hvor Elias sidder på trappen og ser på stjerne, ønsker han sig en ven, i samme øjeblik som et stjerneskud fyger hen over himlen.

Inden han får set sig om, står 2Bias foran ham. 2Bias eller BikuX2XY, er en Biku, og kommer fra en fjern galakse. 2Bias tager Elias med ud i universet, hvor de skøjter på meteor og stjerner. En dag bliver de dog ramt af en trykbølge, som de senere finder ud af, er skabt af en Galaksekaster. 

Nu går jagten ind på at rede mælkevejen, solsystemet og hele universet.  

Anmeldelse:

Man kan hurtigt sætte sig selv i Elias' sted. Ingen venner, og man har ondt i hovedet, og derved heller ikke meget energi til at foretage sig noget. Samtidig er der Corona, så man må heller ikke tage nogen steder hen, og hans far arbejder næsten hele tiden, fordi han er læge på et sygehus, og derved hårdt ramt af indlæggelser. 

"Elias og Stjernerne" er ikke kun en fantastisk bog at læse, den er også ganske lærerig. Hvis man har en smule interesse for stjerner, mælkevejen og hele universet, giver bogen rigtig god indblik i hvad alt det er for noget. 

Marianne Gyllesten Jahn har gjort et godt research forud for bogen, og den er spændende lige fra starten. Hvem ville da ikke have en god ven, der kan lave sig om til en raket, og tage en med ud i universet - eller at man lige frem kan skøjte på meteorerne. Det kunne jo være uendelige oplevelser man vil kunne få. 

Man kan som voksen sagtens læse bogen, og har man ikke en stor viden om det store univers der omgiver jorden, så vil man uden tvivl få en god viden med sig, udover underholdningen af at læse bogen. 

Jeg giver mine varmeste anbefalinger til denne bog, og ikke mindst til andre bøger skrevet af Marianne Gyllesten Jahn. 


🌟🌟🌟🌟/6






Ingen kommentarer:

Send en kommentar