søndag den 8. januar 2023

Drengen de kaldte jul

 

 

 



Fakta: 

Forfatter: Matt Haig Illustreret af: Chris Mould Forlag: Forlaget Albert
Årstal: 2021 Udgave: 1 Sprog: Dansk   Sidetal: 210
Genre: Fantasy, Jul Aldersgruppe: 7+ Eksemplar: Købt 

Resumé: 

Har du nogensinde tænk over hvordan julemanden egentlig fandt på at give julegaver til alle børn – ja hvordan julemanden overhovedet blev til julemand

Tror du på at der findes trolde, nisser og alfer – og magi. Tror du på det umulige. Ja så er Drengen de kaldte jul, en bog helt sikkert noget for dig.

Historien handler om Nikolas, der bor i Finland sammen med sin far Joel, musen Miika og hans roedukke. Hans far må på en umulig mission, sendt ud af Kongen om at finde beviser på magi, og håb. Og efter Joel ikke kommer tilbage til den aftalte tid, begiver Nikolas selv ud på færden mod det høje nord med håbet om at finde sin far.

Anmeldelse:

Magi, humor, sorg og glæde er alle en del af historien omkring drengen de kaldte jul.  Man sidder helt med på den yderste række, mens følger Nikolas og hans færd mod nissernes landsby i det høje nord. Både i medgang og i modgang, er man med på rejsen, og man føler de samme følelser som Nikolas må igennem.

Matt Haig har en fortryllende måde at skrive på, en måde hvor man bliver fanget og man kommer godt omkring hele følelsesspektrummet, dog på den gode måde – hvis man da kan sige det sådan. Selvom der er de mere triste øjeblikke i løbet af historien, kommer man ud på den anden side med en følelse af lykke, varme og håb.

Matt Haig er en fremragende forfatter, der formår at få humoren med ind i historierne så man bliver ekstra fanget. Det er en god evne at have, og jeg ser frem til at få fornøjelsen af at læse flere af hans bøger.

🌟🌟🌟🌟/6



Ingen kommentarer:

Send en kommentar